французька комічна опера

французька комічна опера

Опера - буффа итал. Opera buffa - шуточная опера - итальянская комическая опера возникла в xviii веке на основе интермедий и народно - бытовой песенной. Комише опер нем. Komische oper - комическая опера - музыкальный театр в берлине, основанный в 1947 году.

Располагается на беренштрассе в центре.

Большая опера была искусством для городской буржуазии. Она была проще, легче для понимания, нежели оперы прошлого и более сентиментальна, чем комическая опера. Французький оперний театр 19 століття пройшов складний шлях пошуків та змін. Паралельно існувала комічна французька опера. Потім настала криза, коли велика і комічна опери набридли і не радували душі, а в майже 40 театрах і театриках парижу йшли суцільні розважальні водевілі. Опера (італ. Opera - справа, праця, робота; лат. Opera - праці, вироби, твори, мн. Літературна основа опери - лібрето. У комічної опери, німецької та французької, між музичними номерами допускається діалог. є і серйозні опери, в які вставлено діалог, напр. Фіделіо бетховена, медея керубіні, чарівний стрілець вебера. Пера (італ. В опері сценічна дія органічно поєднується з вокалом (солісти, ансамблі, хор), та інструментальною (оркестр) музикою, досить часто — з балетом і пантомімою, образотворчим мистецтвом (гримом, костюмами, декораціями, світловими ефектами, піротехнікою тощо). Опери розраховані на виконання оперними співаками в супроводі оркестру.

Опера - серія (серйозна опера). Адольф гассе, карл генріх граун (ніиеччина), нікколо джомеллі, томазо іраєтта (італія, неаполь). Розпочиналась реформа опери, яка була спрямована дати пріоритет природності, простоті і щирості. Французька комічна опера.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз планета міркувань 3 клас відповіді ольга гісь

готові домашні завдання 2 клас математика будна

календарне планування інформатика корнієнко 4 клас

гдз робочий зошит укр мова 9 клас ткачук

природознавство 5 клас гдз робочий зошит янковець

самостійні роботи з математики 2 клас росток