конспект уроку пригоди тома сойєра ставлення автора до своїх героїв

конспект уроку пригоди тома сойєра ставлення автора до своїх героїв

Відомими героями марка твена стали том сойєр і гекльберрі фіни. В образі головного героя — тома сойєра — марк твен (семюель ленгхорн клеменс) зобразив самого себе у дитинстві. Том сойєр — звичайний хлопчик, жартівник і пустун. Йому не до смаку життя зразкового хлопчика зі зразкової сім ї, розмірене життя за правилами протирічить його бунтарському духові. Він непосида, вигадник і фантазер. Захоплюючі пригоди тома сойера і гекльберрі фіна не залишають байдужими багато поколінь читачів, подаючи приклад того, як виховати у собі ті людські якості, які властиві тому сойєру.

інші варіанти цього твору.

Моє ставлення до головного героя роману марка твена пригоди тома сойєра (2 варіант). Особливої життєрадісності їй надає гра. Том і гек перетворюються на піратів, розбійників, шукачів скарбів. Будь - яка деталь або подія повісті перейняті грою — цим привабливим для дитячої душі аспектом життя. А як, на вашу думку, розкриваються у грі характери невгамовних героїв марка твена. Сьогодні на уроці разом із томом сойєром та гекльберрі фінном нам випала честь долучитись до великої гри, яку вигадав неперевершений майстер сміху — семюель ленґхорн клеменс. Робота над темою уроку.

А хотілось би вам побачитися із самим автором цих чудових, захоплюючих історій. Зараз у вас буде така можливість, зустрічайте містера марка твена. (кіно 2, 45 або 4, 50хв. ) ці двоє бешкетників - нерозлучні друзі том сойєр і гек фінн, герої книги американського письменника марка твена. Але чому пам’ятник збудовано саме в містечку ганнібал. Біографи вже давно встановили, що більшу частину пригод тома сойєра автор пережив сам у віці свого героя. (час) неподалік від ганнібала справді існував безлюдний острів, куди хлопчаки тікали, щоб сховатися від цивілізації дорослих, або ж ховалися в печерах поблизу міста. Цей персонаж постає у вигляді дванадцятирічного хлопчика, який є жителем маленького провінційного американського містечка сейнт - пітерсбург на міссісіпі. У чому ж секрет такої великої й тривалої популярності. Образ тома сойєра у світовій літературі. У світовій літературі існує безліч образів хлопчаків - шукачів пригод, але герой твена неповторний і своєрідний. На перший погляд, це абсолютно звичайний хлопчисько з маленького провінційного американського містечка. Підручник з зарубіжної літератури. Ніколенко - нова програма. У книжці письменник згадав про роки свого дитинства в містечку ганнібалі, яке у творі отримало назву санкт - петербург (американці люблять давати маленьким містечкам гучні назви столиць, тому країна має кілька парижів, єрусалимів тощо; можливо, ці назви свого часу нагадували емігрантам про покинуті рідні місця). У передмові до твору марк твен зазначив, що том сойєр увібрав у себе риси х до тома автор ставиться чудово, як до хлоп ка який уміє насолоджуватися дитинством. До гека як до вредного, невихованого, ленивого хлопця який не хоче стати кращим і мінятисяє, і продовжує бути таким яким він є. Другие вопросы по литературе.

Ставлення автора до своїх героїв. Розставте епізоди повісті в хронологічному порядку.

Заповніть таблицю порівняльної характеристики тома сойєра та гека фіна. Ставлення до оточуючих 5. Зробіть висновки, що спільного, а що відмінного між двома персонажами. Цій книзі судилося стати одним з шедеврів дитячої (і не тільки) літератури світу.

Мабуть, перший з - поміж зарубіжних письменників, марк твен проникливо передав у повісті думки і переживання дитини, точно відтворив її світ, її маленькі драми, захоплюючі пригоди. З батьківською любов ю автор намалював образи головних героїв - тома і гека. Вони різні, але об єднує їх велике почуття дружби, яке долає всі труднощі і перешкоди на шляху пізнання життя. Як автор ставиться до своїх героїв. чому вас навчила повість.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

біологія 10 клас шаламов носов

видатні фізики україни та їхні відкриття

календарне планування інформатика корнієнко 4 клас

готові домашні завдання математика 2 клас гісь філяк

історія мови переказ

хімія 8 клас хімічний зв'язок